On behalf of all our crew...

De wereld wordt in eerste instantie veranderd aan de toog. Zoals alle goede ideeën ontstond ook het idee voor Zomer Zonder Vliegen-campagne op café. We zijn een groep vrienden en vrienden-van-vrienden uit Gent.

Zomer Zonder Vliegen, dat zijn Larissa Van Melkebeek, Annelien Van den Abeele, Peter Paul Vossepoel, Jasmien Kerckhove, Charlotte Prové, Toby Lauwerier, Esther Sevens, Marie Drieghe en Nelson Coomans. Een dikke dankjewel ook aan Wouter van Nienes, Daan Muilkens, Liesa Carton en Ruben Van den Heuvel. Wouter is de creatieveling die het Zomer Zonder Vliegen-logo ontwierp en Daan nam het design voor onze website voor zijn rekening. Liesa las onze teksten na en Ruben ontwierp de infographic die we op de Fiets- en Wandelbeurs gebruikten.

Doelgroep

De Zomer van 2018 wordt de eerste Zomer Zonder Vliegen. We kozen er bewust voor om in deze campagne te focussen op het laaghangend fruit - de occasionele reiziger - jullie dus! We richten onze pijlen voorlopig niet op de zakenreizigers en andere frequent flyers clubleden.

We hopen natuurlijk dat deze eerste Zomer Zonder Vliegen voldoende weerklank krijgt en dan komt er zeker een tweede editie, met misschien andere accenten of doelgroepen of een andere benadering. Wil je graag meewerken aan de verdere uitbouw of het vervolg van de campagne? Laat het ons weten!

Disclaimer

Om deze website samen te stellen hebben wij veel verschillende bronnen geraadpleegd. Een lijst van alle bronnen opnemen zou ons te ver leiden. Er bestaat wel een grote wetenschappelijke consensus over de milieu-impact van vliegen. Stel je cijfers die op deze website vermeld worden in vraag of denk je dat wij foute informatie verspreiden? Laat het ons weten. Vind je een campagne zoals Zomer Zonder Vliegen maar niks? Fair enough! Wij staan open voor kritiek en discussie maar hou het beleefd. De zomer is sowieso van iedereen!

Zomer Zonder Vliegen is een feitelijke vereniging.

Perscontact:

  • Esther Sevens:  0484/059036

met de steun van GMF